wil je iets doen met mensen in de buurt banner

Een praatje, een kop koffie of een activiteit. Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor wie gezelligheid zoekt of het even niet meer weet. Je kunt in de Tagerijn altijd meedoen. We ondersteunen je bij je vragen en helpen je op weg. De buurtwerkers kennen de wijk en weten wat er speelt.

Combiwel Buurtwerk; met de buurt, voor de buurt, door de buurt.

Bewonersinitiatief

twee mensen op de talentenbeurs van bewonersinitiatieven

Heb je een leuk plan of initiatief waar je omgeving van opvrolijkt en verbetert? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan horen wij dat graag. Neem contact op met Jessica Melachris (DTG- en Chassébuurt), Ranjit Budhu Lall (Mercatorbuurt), Khadija Bouazza (Columbusbuurt)  of Wim Molenaar (Postjesbuurt).

Meer informatie?

>Ga naar de informatiepagina bewonersinitiatieven

Locatie

huizen met bootje aan het water in de baarsjes

De Tagerijn
Balboastraat 18
1057 VW Amsterdam
t. (020) 489 44 40
tagerijn@combiwel.nl

Samen met het wijkteam beheren bewoners de Tagerijn en organiseren daar veel activiteiten en ontwikkelen hun leefomgeving. Bewoners kunnen zich door activiteiten ontplooien en sterke wijkbewoners ondersteunen de kwetsbare.

Zo hebben we bijvoorbeeld ons Atelier de Mix. Dit is een unieke, inspirerende werkplek in Amsterdam West waar buurtbewoners, vrijwilligers en jonge aankomende ontwerpers creatieve producten ontwikkelen en uitwerken. Het Atelier biedt een plek om samen te komen, kennis uit te wisselen en creatief te zijn. Met de opbrengsten worden weer nieuwe projecten gefinancierd. Daarnaast hebben we opdrachtgevers waarvoor we nieuwe ontwerpen maken en we produceren veel met gerecycled materiaal.

Informeer bij de Tagerijn naar activiteiten en mogelijkheden of bespreek je idee voor de buurt met ons. Met ons wijkteam kunnen we veel voor je betekenen.

Vrijwillige inzet

team van vrijwillige inzet abc alliantie

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Lijkt het je leuk om in de buurt actief aan de slag te gaan als vrijwilliger, maar weet je nog niet precies wat, waar en hoe? Heb je interesse om mee te helpen bij activiteiten van bestaande organisaties of zet je liever zelf een activiteit op? Wij helpen je graag met deze vragen.

Wat wij voor je kunnen betekenen:

  • Persoonlijk gesprek waarin we je interesses en sterke kanten bespreken.
  • Bemiddeling naar een organisatie die bij je past.
  • Nazorg voor het geval dat nodig is.

Neem gerust contact op met een van de buurtwerkers in de wijk waar je woont.

Wie is wie

[show-team orderby=’title’ category=’de-baarsjes’ layout=’grid’ style=’img-rounded,img-white-border,text-left,img-above,5-columns’ display=’photo,position,location,email,telephone,name’]

Spreekuur Vrouwencentrum

Iedere maandagmorgen houdt Khadija Bouazza van Combiwel Buurtwerk spreekuur in het vrouwencentrum op het Columbusplein. Van 09.30 uur tot 12.30 uur. Kom gerust langs als je vragen hebt of je verhaal kwijt wil. Khadija helpt je ook verder als je een bewonersinitiatief wil opzetten en uitvoeren, in het vrouwencentrum of in de Columbusbuurt.


Online Training ‘Meer Contact’

Tijdens de lockdown zagen Nederlanders per dag 65 tot 75% minder mensen. Dat bracht veel eenzaamheid aan het licht. Wil jij jouw netwerk verbreden? Doe dan mee met de online training ‘Meer contact’. Lees verder.


ONS DIGITALE BUURTHUIS
Ontmoet, volg workshops, cursussen of discussies, beweeg en snuffel in musea. In ons internet buurthuis is veel te beleven.