Vacature: Buurtbaan voor de Mercatorbuurt en de Baarsjes

De Baarsjes is een wijk in ontwikkeling. Er is instroom van veel nieuwe Amsterdammers met wie het relatief goed gaat. Er is echter ook een grote groep mensen die problemen ervaart en die zoekt naar hun kansen. We willen de bewoners uit de buurt activeren en het ondersteuningsaanbod rond armoede versterken en uitbreiden. Er is in de buurt een sterk netwerk van bewoners die de schouders eronder zetten. Vaak gaat dat vanzelf, maar soms zijn slimme interventies nodig om het doel te bereiken.

Wat is een buurtbaan?
Dat is een baan voor een actieve bewoner, de buurtbaner, die werkzaam is in de buurt en veel bewoners aanspreekt en verbindingen legt. Het is een tijdelijke baan van een jaar, met verlenging tot maximaal twee jaar. Naast werken in de buurt is er ook gelegenheid voor opleiding en/of scholing met als doel om door te stromen naar regulier werk.
Bij een buurtbaan is de bewoner in dienst bij de welzijnsinstelling Combiwel en krijgt begeleiding van een coach van het Productiehuis (st. Wikistad). Stadsdeel West is financier en samenwerkingspartner.

Wie zoeken wij?
We zoeken een netwerker en verbinder die het leuk vindt te werken met de volgende thema’s:
● Armoedeaanpak rond het Columbusplein. Samen met een op te richten team ga je in gesprek met bewoners. Je bent een luisterend oor en je doet voorstellen om de problematiek aan te pakken.
● Organiseren en uitbouwen van de activiteiten in buurthuis de Tagerijn (de Mix). Je organiseert activiteiten voor bewoners die vanuit een achterstand zichzelf willen ontwikkelen. Het gaat dan o.a. om een naaicursus en een kluscursus.

 

We zoeken een betrokken bewoner die woont in Baarsjes en de buurt goed kent:
● Bekend is met de bewoners en hun problemen.
● Gebruik maakt van de regeling participatiewet (je bent klant van WPI).
● Actief is in de buurt en veel in gesprek is met bewoners.
● Verbinding kan maken met mensen van verschillende achtergronden
● Goed weet wat de wensen van de bewoners zijn, die weet wat er speelt tussen verschillende bevolkingsgroepen en mensen durft aan te spreken.
● De verbinding kan zijn tussen bewoners en het informele en formele netwerk.
● Een wens heeft om zichzelf te ontwikkelen.
● Iemand met lef, die initiatief toont en goed kan samenwerken.

Wat bieden wij?

● Een buurtbaan van minimaal een jaar voor 32 uur (24 uur werken en 8 uur ontwikkelingstraject), waarbij je deel uitmaakt van het team buurtwerk Combiwel West.
● Voor 8 uur per week begeleiding en coaching vanuit het Productiehuis, St Wikistad.
● Een werkplek in de buurt
● Een bruto-inkomen van 1586,- bij 32 uur (excl. Vakantiegeld en een 13e maand)
● Een ideale kans om je cv uit te breiden en je netwerk op te bouwen.

Spreekt jou deze vacature aan?
Mail dan je cv met een brief waarin jij uitlegt waarom jij de juiste persoon bent voor deze buurtbaan (vermeld in de brief graag ook jouw WPI nummer) voor 22 januari 2021 naar:
Khadija Bouazza, buurtwerker bij Combiwel West, [e] k.bouazza@combiwel.nl

Heb je nog vragen of wil je nadere informatie? Neem dan contact op met Khadija Bouazza, [t] 06-18 19 14 06 of met Phlip Korthals Altes [t] 06-53 45 73 18

___________________________________________________________________________________________________________________________

Ter inspiratie:
Onze vorige buurtbaner Awatif heeft een mooie baan gevonden en is per 1 januari j.l. aan het werk gegaan in Zuid-Oost. Gefeliciteerd Awatif!
Ter inspiratie kun je hier haar belevenissen terug lezen: https://www.everydayheroes.com/plaatsingen/buurtheld