Terugblik

VIER DE ZOMER SAMEN; GRIEKENLAND IN DE TAGERIJN

Dinsdag 26 juli j.l. verkeerde de Tagerijn in een algehele Griekse sfeer. Zo’n 45 bewoners uit de Baarsjes en omstreken vierden namelijk de zomer samen in West en het is een groots feest geworden!
Deze serie minivakanties in de eigen buurt is bedoeld  voor m.n. ouderen die in de zomer niet weg gaan, maar wel behoefte hebben aan contact met andere mensen, een praatje, wat gezelligheid en activiteiten.

Na de ontvangst met koffie en thee kon men gelijk al aan de slag. Er was een workshop originele Griekse tzatziki bereiden, knippen, plakken en kleuren om een moodboard te maken over Griekenland of met elkaar een spel te spelen. “Galgje” blijkt nog steeds een populair spel te zijn, wat met vuur werd gespeeld. Tegelijkertijd kon men in gesprek met onze eigen huisfilosoof Remco op de z.g. filosofa over de belangrijke dingen in het leven.

Na verloop van tijd volgde er een spetterend liveoptreden van het Greek Folk Trio, met herkenbare en gloedvolle Griekse muziek en liederen. Hier en daar werd er voorzichtig een dansje gemaakt, veelal werd er ademloos geluisterd.
Rond vijf uur volgde het klapstuk van de dag, een heerlijke en originele Griekse maaltijd voor iedereen met o.a. moussaka, salades, tzatziki, saté, sauzen, stokbrood enz. De gasten hebben er smakelijk van gegeten.

De minvakantiegangers hebben genoten van de Griekse reis, zo is ons van allerlei kanten verteld. Uiteraard zijn we daar als buurtwerkers blij mee en daar doen we het allemaal voor, voor de bewoners van de mooie Baarsjes. En onze speciale dank gaat uit naar Vaso Messaritaky, zonder wiens hulp, inzet, enthousiasme en materiaal, deze dag niet mogelijk zou zijn geweest.