wil-jij-mensen-ontmoeten-in-de-buurt

Een praatje, een kop koffie of een activiteit. Wij zijn het eerste aanspreekpunt. Voor wie een activiteit wil organiseren, gezelligheid zoekt of het even niet meer weet. Je kunt in de Havelaar en de Klinker altijd meedoen. We ondersteunen je bij je vragen en helpen je waar nodig. De buurtwerkers kennen de wijk en weten de weg.

Combiwel Buurtwerk, blij dat je in de buurt bent!

Bewonersinitiatief

Heb je een buurtplan of initiatief waar je omgeving van opvrolijkt en verbetert? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Onze Buurtwerkers weten de weg.

787ae9ec9023a82f5aa7e4c1a64f73cb_780x480
Gevel Klinker nieuwsbrief juli

Locatie De Klinker

Pal naast de Ten Katemarkt staat dit gezellige en altijd drukke inloophuis. Het is gevestigd op de begane grond van het woonzorgcentrum. In het restaurant kun je iedere dag eten. Overdag en 's avonds zijn er tal van activiteiten. Van pubquiz tot salsa-avond, kaartclub en sporten in de fitness-ruimte. Je vindt hier ook het Buurtteam waar je terecht kunt met vragen over zorg, geld, wonen, gezondheid, werk, ontmoeten en veiligheid. Huis van de Buurt de Klinker is een samerking tussen Amstelring en Combiwel Buurtwerk.

Borgerstraat 45
1053 PB Amsterdam
t. 06-14624276
Receptie De Klinker (020) 756 3000
huisvandebuurtdeklinker@amstelring.nl

Buurtsalon Jeltje

Buurtsalon Jeltje

Buurtsalon Jeltje is er vooral voor activiteiten met een maatschappelijk belang. Je kunt er een grote zaal huren, met keuken en beeld- en geluidsmogelijkheden. Ook is er een kleinere zaal. Er zijn cursussen, je kunt er elkaar ontmoeten en samen eten. Kom kennismaken, dan is er koffie of thee! Je bent welkom van maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur.

1ste Helmersstraat 106-N
1054 EG Amsterdam
Contactpersoon: Monica Velthuis
t. 06-22731390 / 020-4897775
m. info@buurtsalonjeltje.nl
www.buurtsalonjeltje.nl

De Havelaar (1)

Locatie De Havelaar

Al ruim veertig jaar is de Havelaar hét buurthuis van Oud-West. Tegenwoordig heet het 'Huis van de Wijk', maar de functie is min of meer onveranderd. Buurtbewoners organiseren hier samen gezellige, belangrijke en slimme activiteiten. De buurtwerkers van Combiwel helpen hen daarbij.

Ook vind je hier het Buurtteam, waar je terecht kunt voor o.a. maatschappelijk werk, financiële en administratieve hulp. Eigenlijk al je vragen rond zorg, geld, wonen, gezondheid, werk, ontmoeten en veiligheid.

Douwes Dekkerstraat 2
1053 SX Amsterdam
t. (020) 689 07 11
havelaar@combiwel.nl

Buurtkamer Costa en Co Amsterdam Oud West

Buurtkamer Costa en Co

Een mooie ruimte gelegen aan het lommerrijke Da Costaplein. De Buurtkamer bestaat uit een voorkamer, achterkamer, keuken, garderobe en toilet. In de gevels bevinden zich grote ramen, waardoor de ruimtes erg licht zijn en men vanuit de Buurtkamer een prachtig zicht heeft op het Da Costaplein. Zitplaats is er voor 20-30 personen. Er is volop servies en bestek aanwezig, evenals een koelkast, oven, 6-pits gasstel en vaatwasser. De ruimte is geschikt voor workshops, bijeenkomsten en kinderpartijtjes. Voor feesten is de ruimte niet geschikt vanwege burenoverlast.

Da Costaplein 12
1053 ZW Amsterdam
t. (020) 685 48 19
m. info@buurtkamercostaenco.nl
www.buurtkamercostaenco.nl

Actieve Amsterdammers zijn onmisbaar.

Lijkt het je leuk om in de buurt actief aan de slag te gaan als actieve buurtbewoner, maar weet je nog niet precies wat, waar en hoe, heb je interesse om mee te helpen bij activiteiten van bestaande organisaties of zet je liever zelf een activiteit op? Wij helpen je graag met deze vragen.

Wat wij voor je kunnen betekenen:

  • Persoonlijk gesprek waarin we je interesses en sterke kanten bespreken.
  • Bemiddeling naar een organisatie die bij je past.
  • Nazorg voor het geval dat nodig is.

Neem gerust contact op met een van de Combiwel buurtwerkers in Oud-West.

OudWest_headerfoto_inzet (1)

Voor Elkaar in West

Voor Elkaar in West brengt mensen van alle leeftijden uit Amsterdam West bij elkaar voor ondersteuning en ontmoeting. Heeft u een helpende hand nodig? Heeft u behoefte aan contact? Wilt u iets doen voor een buurtgenoot? Dan bent u bij Voor Elkaar in West aan het juiste adres.

Wie is wie?

Carla Spilker

locatieleider De Havelaar

Dave Barneveld

buurtwerker

Dorine Verheul

buurtwerker / procesbegeleider

Evelien Feltzer

buurtwerker

Filipe da Conceicao Estevao

buurtwerker

Mohamed Asfad

teammanager Baarsjes, Bos en Lommer, Oud-West & Westerpark

Montse Lloveras

buurtwerker

Pauline Traube

teamondersteuner

Wendy van Beeten

buurtwerker

Activiteiten in West

Combiwel Buurtwerk in Amsterdam West is er voor de buurt en de buurtbewoners. Wij faciliteren vrijwillige inzet, ondersteunen buurt- en bewonersinitiatieven en geven hulp en advies voor het verbeteren van persoonlijk welzijn.

Wilt u weten wat er te doen is in De Havelaar, het Huis van de Wijk in Oud-West?

Hier vindt u het programma van deze maand. 

Zoekt u een andere activiteit in West om aan deel te nemen? Maak dan gebruik van de zoekhulp hier links.