Ruilfestival De Hallen op zaterdag 14 oktober

Op zaterdag 14 oktober van 12.00 tot 17.00 uur verandert de Hallen-passage in een festivalterrein voor het eerste Ruilfestival. Amsterdammers kunnen hier hun spullen ruilen in plaats van kopen. Daarnaast zijn er gratis workshops, is er livemuziek en kun je deze nieuwe werkelijkheid aanschouwen op de theatrale tribune van collectief SLPLZN.

In Oud-West organiseert Combiwel Buurtwerk samen met buurtbewoners, het Kleding Recycle Festival en Motherhood Amsterdam al jarenlang ruilmarkten. Dit jaar pakken we het groots aan! Nog meer impact en nog meer aanbod voor nog meer West-bewoners.

Tijdens de markt kan binnen de volgende categorieën geruild worden: boeken, kleding voor volwassenen, bordspellen en interieur-items.

Daarnaast zijn er workshops, informatiekraampjes over duurzame oplossingen, duurzame kennis-spelletjes, live muziekoptredens en komt het collectief SLPLZN dus met hun tribune.

Buzzwoordenbingo: duurzaamheid én bestaanszekerheid!
Waar politiek Den Haag dus nu pas ontwaakt, gaan je in Oud-West dus nu al gewoon aan de gang voor je bestaanszekerheid én duurzaamheid. Want geld besparen is voor steeds meer Amsterdammers van belang. (Oud-)West gezellig, duurzaam én betaalbaar houden is dan ook de andere motivatie achter dit festival waarbij alles gratis is. Je komt met spullen waarop je uitgekeken bent en gaat naar huis met ‘nieuwe’ aanwinsten waar je blij van wordt. Een dagje ‘shoppen’ zonder de aarde of je bankrekening te belasten!

De workshops worden georganiseerd door:

Re-Up Salon – Kleding upcyclen
ToekomsthuisWG – Mobieltasjes maken
Motherhood Amterdam – Maak-je-eigen-bordspel
De Gouden Vijver – Kruidenzout maken
Level 5- Ontwerp de perfecte boekenkast

Verder is er het Raad-de-Prijs-spel van het Buurtteam, info over repareren met 3D-printing door Stichting Noppes en de Energiebingo door de EnergieWending.

Het Ruilfestival wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amsterdam Buurtbudget, OBA, de Hallen en Café Belcampo.