Buurt opent vernieuwde ruimte Koperen Knoop

Wat een feest was het zaterdag 2 maart jl. in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West. Nadat de ‘ACCUFanfare’ parade had gemaakt door de buurt, waren bij de opening van de vernieuwde begane grond van Huis van de Wijk Koperen Knoop vooral de buurtbewoners aan het woord. De openingshandeling, het doorknippen van het vrolijke lint, werd verricht door Jantje Boeketje, de populaire bloemenman van de kraam op de brug over De Wittenkade, die al tientallen jaren aan het Huis van de Wijk verbonden is.

Het programma is echt perfect uitgepakt

Eerst met vlaggen, muzikale toeters en bellen en paradijsvogel Nina liepen we door de straten, waar veel mensen hun ramen openden, foto’s en filmpjes maakten en zich zelfs lieten verleiden tot een dansje buiten op het plein. Daarna de opening…. wat een goed besluit om dat met lokale kanjers te doen! 

Vooral de grote opkomst uit de buurt en ook de diversiteit van buurtbewoners die het feest met ons mee kwamen vieren maakten ons heel erg blij. En met ‘ons’ bedoelen we de werkgroep vernieuwing Huis van de Wijk Koperen Knoop. In die werkgroep zitten buurtbewoners, collega’s, partners en huurders. En zo fijn om te merken, dat de nieuwe open ruimte werkt zoals gehoopt. Muziek en voetjes van de vloer met Het Danspaleis in de voormalige Tuinkamer (top-activiteit voor een feestelijke opening), heerlijke hapjes en soep, de keuken/bar vol in bedrijf en daar omheen meer dan genoeg ruimte om met elkaar te kletsen of stilletjes te genieten van alle reuring.

Geniet van onderstaand fotoverslag

Zo’n 300 bezoekers zijn na afgelopen zaterdag een positieve Koperen-Knoop-ervaring rijker. Wat een fijne ruimte, wat een feestje en wat een toffe groep, die dit voor elkaar gebokst heeft! Bekijk de foto’s maar eens, die spreken voor zichzelf.