Gratis kleding uitzoeken

Voor bewoners in De Baarsjes met een smalle beurs is het dagelijks leven niet altijd makkelijk. Zo hebben zij te maken met stijgende kosten voor de energie, de huur en de dagelijkse boodschappen, terwijl het inkomen lang niet altijd toereikend is. Dan is het lastig om de eindjes aan elkaar te knopen.
Om deze bewoners enigszins tegemoet te komen en te ondersteunen zijn er twee waardevolle projecten in de buurt, die door vrijwilligers zijn opgezet. Bij de maandelijkse Weggeefwinkel en de wekelijkse Kledinguitgifte kunnen bewoners gratis kleding uitzoeken voor zichzelf en hun kind(eren). Ook zijn er regelmatig schoenen, laarzen, speelgoed e.d. in voorraad.


WEGGEEFWINKEL
De Weggeefwinkel in de Tagerijn wordt gerund door Patricia en haar vrijwilligers. Hier kun je o.a. dames- en herenkleding uitzoeken, kinderkleding, speelgoed en sieraden. Koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar en kom eens een praatje maken. Verder is er allerlei informatie voor minima. Wil je meer weten? Mail naar mammiesfissa@gmail.com.
De Weggeefwinkel is elke donderdagmiddag geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur en is gevestigd in de Tagerijn, Balboastraat 18 in De Baarsjes.

KLEDINGUITGIFTE
De Kledinguitgifte in het Vrouwencentrum wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers. Ook hier is er een ruime keuze aan dames- en herenkleding, kinderkleding en schoenen. Per keer kun je vijf items uitzoeken. Er is een paskamer aanwezig en je kunt ook terecht voor een vers kopje thee of koffie.
De Kledinguitgifte is in het Vrouwencentrum De Baarsjes, Columbusplein 1 en is geopend op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag van 14.30 uur tot 16.30 uur.

INBRENG

Bewoners die kleding, schoenen/laarzen of speelgoed willen doneren zijn uiteraard ook van harte welkom op beide locaties. Wel verzoeken we je vriendelijk om alleen artikelen in te brengen die nog in goede staat zijn. Dus graag hele, schone en complete spullen.
Bij de Weggeefwinkel kun je spullen brengen tijdens de openingstijden of neem contact op met Patricia, tel: 06 825 887 46.
Bij het Vrouwencentrum kun je terecht van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur om e.e.a. af te geven.
Je bijdrage wordt zeer gewaardeerd!